noiosszefogas@protonmail.com

Mária Terézia és a Petőfi laktanya

Bernárd Ilona írása

Kedvesek!

Nemrég én is megtudtam, hogy a Petőfi laktanyát átnevezik vagy átnevezték és az volt az első gondolatom, hogy ez szellemileg egy újabb csapás a magyarságra, magyarságunkra! A magyarságunkra, mint nép és a magyarságtudatunkra, mint lelkiség-szellemiség, megtartó erő, közös immunitás, lelki, közösségi védelem. Ha szellemileg nyomnak le, szégyenítenek meg, tesznek tönkre, sajnos, törvényszerűen utána következik a lelki-testi hanyatlás és ez is egy ok a többi mellett, hogy mi egyre kiábrándultabbak, lelki sérültebbek vagyunk, nem érezzük otthon és jól magunkat országunkban (talán még a miénk), elfáradunk, elkeseredünk, elmegyünk szülőföldünkről, nincs erőnk/kedvünk szaporodni, számszerűleg is csökkenünk.

Az is furcsa és nagyon felháborító, hogy épp a Petőfi Év alatt teszik ezt a csúfságot velünk, 2023-ban! Petőfi – tudtommal – mind a magyar, mind a világszabadságért harcolt, Mária Terézia gyarmattá tett minket (kihasználtak, kiraboltak, gazdaságilag meggyengítettek, a gazdasági betelepítettekkel a magyarságot fellazították, számát csökkentették, népként-nemzetként meggyengítettek).

Amikor István fiam diák volt, tizenéves kamasz, a saját fejétől is megértette az egész osztrák-„magyar” monarchia működését (akkor is a vezetőink voltak az árulóink, gondolom, azok sem voltak magyarok, mint ahogy ma sem) és egyszer, meglepetésemre, úgy nevezte az osztrák birodalmat, mint kizsákmányolóinkat egy beszélgetésünk alkalmával.

Jó lenne visszacsinálni az egész átnevezést és visszaadni a laktanyának Petőfink nevét!

Úgy tudom, petíciót is indítottak ez ügyben, de tüntetni is fognak Október 6-án…

Én sajnos, nem tudok a tüntetésen ott lenni, de LÉLEKBEN OTT LESZEK!

Mária Terézia volt az, aki „megszerveztette” a betegségügyet meg a hivatalos szülészetet, ő indíttatta el a bábaképzést. Az volt az egészben a „furcsa”, ha nem tudnánk és nem látnánk a minket gyengítő folyamatot, hogy nem a tapasztalt ősbábák, Asszonyok szerte a magyar nyelvterületről és Ausztriából oktatták a bábatanoncokat, hanem kórboncnok, sebész és szemész férfiorvosok (itt romlott le örökre és mai szintre a magyar bábaság), valamint ekkor kezdődött a magyarság újabb és efféle szellemi szennyezése és átalakítása, mivel a rendeleteivel a faluközösségnek idegen bábákat küldött ki és kényszerítették az anyákat, hogy ezekkel szüljenek, bizony ekkor ritkultak meg, majdnem megszűntek a szülésnél-születésnél végzett magyar családi szertartások, amik felbecsülhetetlen és örök, segítő szellemi hagyatékunk és a családokat, a nemzetet megtartotta magas szellemiségben, életerőben, növekvő népesedésben, magyarságtudatban. (tudom, hogy voltak becsületes, jó, hivatástudatos, szeretett tanult bábák is, mesélték az emberek, ahol kutattam a Kárpát-hazában) Ezt a veszejtő folyamatot Moldvában tudták a legkevésbé elvégezni. 🙂

Nem utolsó sorban emlékezzünk arra, hogy Mária Terézia birodalmi vágyához és kegyetlenségéhez tartozik a Madéfalvi veszedelem, a székelyek legyilkolása, közöttük édesanyák és gyermekek is voltak. Ezért sem értem ezt az egészet, ezt az átnevezést, és azt javaslom, hogy szűntessék meg azt a képmutatást és szemforgatást, hogy Budapesten az Országházra kitűzték a székely zászlót. Az, egyébként sem az eredeti, a mi igaz, székely lobogónk más, de vegyék le az épületről! (amit – tudjuk – annak idején székely őseink is építettek, beleadták munkájukat, hiszen tudtommal, az, az egész Kárpát-hazának épült, és ez még egy arculcsapás!)

Szégyenletes, ködös, a magyarokra nézve megalázó és bicskanyitogató volt az indoklás (a nem is nevezem magyar „Parlamentnek”) intézményben, hogy miért nevezték át a Petőfi laktanyát, ez is jellemző a semmitmondó, senkiházi politikusokra (akik, ne feledjük, hogy megszavazták azt is maguknak, hogy rájuk nem kötelező a ránk erőltetett v.a.c.c.i.n.a, „jobb és baloldal” – egyöntetűen)!

Akkor most előre megyünk, vagy hátra?

Tiltakozom azért is, hogy megint hülyének néznek!

Kettős kisebbségben élek (Erdélyben is, meg a magyarnak nevezett területen is).

Mindezek ellenére erőt érzek, elszántságot, még inkább kell szüntelenül szolgálni, Testvéreim, önzetlenül magyarságunkat!

Mindezekkel együtt MINDenkinek áldott vasárnapot kívánok a MINDenkori szeretettel!

Ilona Bernád Ilonaelmélkedő kedvében van.

Ajánlott cikkek