noiosszefogas@protonmail.com

 CSATLAKOZTUNK A SEGÍTŐLÁNCHOZ…

SZERETETTEL AJÁNLJUK MINDEN KEDVES

ISMERŐSÜNKNEK BARÁTUNKNAK A KEZDEMÉNYEZÉST!

JELENTKEZNI LEHET: segitolanc@protonmail.com

Vajon ismerjük-e szomszédainkat, beszélgettünk-e már olyanokkal, akikkel egy utcában, vagy egy soklakásos társasházban lakunk, tudunk-e bármit is a helyzetükről, gondjaikról, szükségük van-e valamilyen segítségre, amit mi személy szerint könnyedén és önzetlenül meg tudnánk adni. Egyszerű dolgokat, ami a rászorulónak hatalmas segítség. Pl. idős, vagy beteg emberek háza előtt elsöpörni a járdát, vagy lenyírni a füvet, bevásárolni a legszükségesebbet, vagy csak megkérdezi, hogy hogy vannak, van-e valami sürgős javítani való a házban, udvaron, kertben stb. Az egyedülálló anyák gyermekére vigyázni, hogy legyen egy pár óra szabadideje, és még számtalan lehetőség, hogy örömet szerezzünk a másik embernek. Nincs annál boldogabb érzés, amikor hálakönnyeket látunk a másik szemében.

Van-e valamiből feleslegünk, amire a másik embernek szüksége lehet, ő pedig olyasmiben bővelkedik, aminek mi örülnénk. Ez lehet élelmiszer, szolgáltatás, valamilyen szakmunka, stb. Egymás közötti csere-berék, kalákában történő segítségnyújtások, és boldog, örömteli, vidám együtt töltött órák.

Mennyire jó lenne, ha olyan kis lakóhelyi közösségek alakulnának mindenütt, akik együtt jól érzik magukat, és szívesen megbeszélik a gondjaikat, örömeiket, és azonnal tudnának segíteni, ha valakinél szükséges. Mennyivel jobb lenne az emberek közérzete, ha tudnák, hogy mindig van kire számítani akkor is, ha ez családon belül nem megoldható. Ne várjunk arra, hogy majd a Kormány, vagy a helyi Önkormányzat megoldja helyettünk a problémáinkat,

TEGYÜNK MI MAGUNKÉRT ÉS EGYMÁSÉRT!

A Segítőlánc bajai csoportjának felhívása!

Kedves Ismerőseim, kedves bajai és környékbeli Emberek!
Amennyiben te azon emberek közé tartozol, akik látják és érzik, hogy komoly gondok vannak a társadalmunkban és látják annak jelentőségét, mennyire fontos az összefogás és az együttműködés annak érdekében, hogy minőségi helyi termékekhez, élelmiszerekhez és szolgáltatásokhoz jussunk, akkor ez a felhívás neked szól!
A mai agyondigitalizált világban, a cél a készpénz kivezetése, és lassan már semmit nem vásárolhatsz a nélkül, hogy ne követnék a tranzakcióidat, szinte már minden ellenőrzés alá van vonva. A multik folyamatosan áramoltatják ki a pénzt az országból, de minőség helyett tele vannak ócska szeméttel a polcaik. Sokszor a termékeket a világ végéről hozzák, de a magyar termékeket is nagyon kevés pénzért veszik át, ezzel nem éppen segítve a termelők boldogulását. Az állam az EU-val karöltve olyan szabályozásokat vezet be, ami teljesen ellehetetleníti a gazdák megélhetését, helyette az olcsó ellenőrizetlen, minőségileg gyenge ukrán termékeket engedi be az országba. Nem véletlen folynak a gazdatüntetések szerte Európában. Külföldön ennek eredményeként már sok helyen üresek az üzletek polcai.
A Női Összefogás Közösség bajai csoportja a Segítőlánc keretein belül azt a célt tűzte ki maga elé, hogy egy térképen összegyűjti azokat az embereket, helyi termelőket, vállalkozókat, szolgáltatókat, de bárkit, akinek van bármilyen eladni, cserélni vagy akár ingyen felajánlani valója és erre szeretne helyben megoldást találni. A csatlakozók felkerülnek a térképre, melyet minden résztvevő megkap. Az aktualitások megosztása érdekében, pedig lehet használni facebook oldalainkat is: https://www.facebook.com/groups/983147689299731/ https://www.facebook.com/groups/747732660215629/
A cél a minél egészségesebb, helyben megtermelt, megalkotott, vegyszermentes, lehetőleg adalékmentes minőségi áruk, szolgáltatások egymás közötti adás-vétele, cseréje.
Rólunk:
A N.Ö.K. elsősorban nők által létrehívott politika- és vallásmentes, a mindenkori közjót és a hétköznapi normalitást képviselő laza, formális szerveződés. Tagjaink az ország minden részén aktívan alakítják vagy támogatják a különféle jótékonysági, segítő, jóléti és önellátást könnyítő kezdeményezéseket. Közösségeinket a szociális gondoskodás, egymásra figyelés jellemzi, és minden tekintetben a közjót tartjuk elsődlegesnek. Élőhelyünket, a Föld bolygót, annak minden teremtményét tiszteletben tartjuk, védjük, óvjuk, gazdagítjuk. A TERMÉSZETTEL harmóniában élünk. Jövőképünk egy méltó emberi életet biztosító társadalom.
Amennyiben úgy érzed szívesen csatlakoznál egy összetartó közösséghez, ahol egymást támogatva, segítve, meg tudjuk oldani a szükségleteink nagy részének a kielégítését egymás között, várunk szeretettel köreinkben!
A jelentkezéseket várjuk a segitolancbaja@gmail.com email címen vagy a 06 30/903-4979-es telefonszámon!

 

Kedves Nő- és Férfitársaink, Barátaink!

A világban most óriási a felfordulás, mert a régi elavult, velejéig romlott rendszerek lebomlanak, és egy új, élhető világ van születőben. Ez még ugyan a mindennapjainkban nem érződik, de az alapok már le vannak rakva, és lépésről lépésre haladunk a megvalósításában. Az érthető, hogy akik eddig uralták a világot, és szorosan fogták a gyeplőt, mindezt nem akarják tudomásul venni, és a legvadabb aljasságokat is képesek bevetni azért, hogy megakadályozzák elkerülhetetlen bukásukat.

Mindenáron ki akarják erőszakolni, hogy az emberiség alávesse magát sötét terveiknek, ezért mindent elkövetnek, hogy káoszt, katasztrófákat, háborúkat vagy járványokat idézzenek elő. Aki kicsit is tájékozottabb, az hallhatott a különféle időjárásbefolyásoló, földrengések, tűzvészek, óriási áradások, pusztító viharok stb. kiváltására alkalmas fegyverrendszereikről (HAARP, chamtrail stb), amelyekkel mostanában látványosan pusztítják a Föld különböző régióit, az ott élők tömeges halálát, földönfutóvá válását okozva. Ezzel bizonyítván azt, hogy kizárólag az emberi tevékenység bűnös a klímaváltozásért, és az ebből adódó természeti katasztrófákért. Ez a klímahisztéria pedig kiválóan alkalmas arra, hogy teljesen őrült korlátozó intézkedéseket vezessenek be.

Okulva az eddigi eseményekből, fel kell készülnünk bármilyen váratlan helyzetre. Ezért érdemes mindenkinek megfontolnia egyfajta vészhelyzeti felkészülést.

ISTEN ADJA, HOGY SOHA NE LEGYEN RÁ SZÜKSÉG, DE AKI ELŐRE GONDOSKODIK AZ ILYEN VÁRATLAN HELYZETEKRE VALÓ FELKÉSZÜLÉSRŐL, ANNAK TÖBB ESÉLYE VAN A MEGMENEKÜLÉSRE ÉS TÚLÉLÉSRE.

Az alábbiakban egy ilyen listát teszünk közzé, mely segíthet a felkészülésben:

HÁZTARTÁS:

víz és élelmiszer tartalék – nem a lakásban

melegítéshez camping felszerelés, konyhai eszközök

vízszűrők, vízvételi lehetőség

ffp2 szájmaszk

vékony cérna- és gumikesztyűk

kéz- és egyéb fertőtlenítőszerek eszközökhöz

sebkezelő -fertőtlenítő és kötszerek, fecskendők és tűk

esetleg szike, sebvarrócérna és olló

fokhagyma tinktúra, antibiotikus hatóanyagú szerek,cukor

féreghajtószerek -pl ivermectin

BARKÁCS, KERT, ÁLLAGMEGŐRZÉS

lámpák, elemek, üveglencse, nagyító, tűzoltó berendezések

fűrész, kalapács, fejsze, szegek, csavarok, kézi fúró, csavarhúzó stb…

deszkák, pallók, fémlapok üvegfelületek védelmére

ásó, kapa, gereblye, lombgereblye, talicska

kasza, sarló + élező eszközök -reszelő, stb …

bújtatáshoz, fóliasátorhoz szükséges cikkek – keretek, rögzítők, fólia

vető magvak több évre elegendő, alapvető növényvédőszerek

tetőjavításhoz vastag fekete fólia, tetőpótláshoz elemek pl cserép

fém és műanyag vödrök, kötelek, láncok -minden feliratozva névvel

(víz és egyéb szivattyú kis- és nagyteljesítményű)

ÖNVÉDELEM

fokozott fizikai és lelki felkészülés

paprika, gázspray stb.

gumilövedékes pisztoly, gázpisztoly

elektromos sokkoló

élezett fémcső, hegyezett betonvas

vadásztőr, egyéb tartható fegyver, térfigyelő

lakossági önkéntes figyelőszolgálat

TÁRSADALOM

helyi lakossági vészhelyzeti forgatókönyv

segélycsapatok kialakítása (kárelhárítás, egészségügy)

település és mező 24 h figyelőrendszer kialakítás és gyakorlás

erőforrások felmérése, számontartása, beosztása

családok, szomszédság, közösségek egységbe rendeződése

pénzügyi és egyéb segélyközösségek kialakítása

alternatív egészségügyi és oktatási rendszer kialakítása

alternatív energiaellátás, fűtés egyéb technika

sátrak és meleg takarók, matracok beszerzése

őrzés és védelem megszervezése

települészár előkészítése

… ÉS LEGYEN MINDIG KÉSZPÉNZED!

***************************************

Fenti témánkhoz szervesen kapcsolódik Rondzik Zsófia korábbi írása, melyet szeretettel ajánlunk még:

 

Ajánlott cikkek