noiosszefogas@protonmail.com

A köztudat e fogalmakat azonosítja a római keresztény egyház vallásjogával. Ez egy rendkívül leegyszerűsített értelmezése a kánonnak és kánonjognak, de az átlag ember legfeljebb ezt tudja róla, ha egyáltalán tudja, hogy mit jelent.

Nos, pótoljuk valamelyest e hiányosságokat!

A művészetben sokáig használták a fogalmat a tökéletes és eszményi formák megalkotásának leírására, a tökéletes arányok használatára.

A judeo-keresztény vallás csak a késői klasszikus időszaktól, kb isz. III. századtól használta a fogalmat olyan értelemben, hogy Isten üzeneteit a kiválasztott prófétáin, szent emberein keresztül adta közre az emberek számára. S ez így még rendben is volna, hiszen minden kitüntetett korban voltak olyan avatárok és próféták, akik isteni és univerzális üzeneteket továbbítottak az emberek felé.

Ez annyit jelent, hogy a kánonjog kizárólag bizonyos kivételes isteni lélekkel vagy tulajdonsággal bíró személyhez kötődhet, és soha semmilyen esetben sem birtokolhat ilyen jogot semmiféle egyházi tanács vagy emberek által választott grémium!!!

A hiteles prófétát vagy avatárt nem az ember választja ki, hanem az Isten, és kizárólag Ő felé van elszámolni valója. Azonban az isteni kiválasztottat az embereknek kell megtalálniuk és megfelelő módon óvni, védeni, felnevelni, hiszen másképp elveszne a világ mocskában.

Amennyiben leírják ezeket a tanításaikat és útmutatásaikat, ezeket nevezzük kánonnak.

Tehát kánont nem alkothat bárki és a kanonizációra alkalmas és jogosult személy sem nevezheti bármilyen történetét és írását kánonnak.

A kánon csak és kizárólag olyan útmutató írás/tanítás lehet, amely az egyetemes és univerzális egységet és harmóniát, egy jobb és boldogabb világ létrejöttét szolgálja.

Sokan vannak az elhívottak és kevesen a választottak – mondja a szólás, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy sokan képzelegnek arról, hogy isteni inkarnációk, próféták vagy avatárok. Azonban nagyon könnyen felismerhetők a hamis próféták, többek között a kitűnni vágyásukkal, a szereplési vágyukkal és a pénzsóvárságukkal. Szeretetről és csodákról beszélnek, elbűvölik, megkönnyeztetik a hallgatóságot, ölelkeznek és mindent megtesznek a népszerűség érdekében. S ez a legfontosabb különbség!

Teljesen mindegy, hogy a fent leírtakról Önnek mi a véleménye. Nem számít. Csak az számít az Ön szempontjából, hogy mennyire képes adaptálni az elkövetkező időszakok közösségi kihívásait. Lesz bőven próbatétel és ki hogy veti ágyát, úgy alussza álmát!

Áldás az igaz úton járókra!

Ajánlott cikkek