noiosszefogas@protonmail.com

Catholic effigy, 18th or 19 th century in the Basilica Menor de San Francisco de Asis, Havana, Cuba.

A zsidó-kereszténység annyira rátelepedett a történelemtudományokra, archeológiára, nyelvészetre és a klasszika filológiára, hogy szinte mindent eltüntetett amely a megelőző korszak hitrendszeréről szólt.

Másrészt amit csak felleltek és nem tudtak eltüntetni, azt más jelentéstartalommal megtöltve beolvasztották a saját vallási és tudományos dogmatikájukba.

… Rettegtek, hogy nehogy kiderüljön az igazság: Az Isten, a Mindenség létrehozója a NŐ, Az Anya. Így a mindenség feletti hatalom egyedüli birtokosa a Nagy Anya, a Fekete Madonna, amely az őserőt, a tudást és az isteni igazságot, évezredeken keresztül élő isteni személyben is tisztelte és szimbolizálta.

A fekete jelentése: ősi, eredeti, eredendő.

Ezért a zsidó-keresztény vallási vonulat mindent megtett annak érdekében, hogy a nőt lealacsonyítsa, démonizálja. Ilyen pl. Lilith története is, amelynek nincs semmiféle bizonyítható alapja, pusztán hamis mítoszteremtés. Jó okuk volt erre, hiszen a lil, lili és lél szavak, az isteni szikrát, és időtlen idők óta a szent lelket jelentették.

Az ősi társadalmakban a lilik voltak a legszentebb lények, mondhatni az angyalok, így érthető, hogy ki kellett kezdeniük ezt a szentséget is…!

Tehát ez is csak egy besározási törekvés volt … és a nők lealacsonyítása és jogfosztása töretlenül folyt és folyik.

… Ma már odáig ment a férfi a nők iránti irigységében, hogy egyenesen nő akar lenni, és a hagyományosan női szerepkörökben is tetszeleg, és szemérmetlenül még a sport területén is képes elorozni a nők elől a dicsőséget!…Sic transit gloria mundi, és (így múlik el a világ dicsősége)….”

Sacra Hungarorum I/II.

/„Egy elfelejtett kultusztól a grálkeresésig, és ami mögötte van”…/

… izgalmas és lenyűgöző szellemtörténeti-kultúrtörténeti nyomozás Európa és a magyarság ismeretlen háttér-történelmében.

Ez a könyv olyan izgalmas témát jár körbe a Fekete Madonna kultusz kapcsán, amiről eddig csak elszórt információ töredékeket olvashattunk. Ezeken a szinte járatlan utakon igen kevés az útjelző, alig van adat, információ. A kutatómunkához alapos felkészülésre, komoly, kitartó tevékenységre, intuitív gondolkodásra és a témában való széleskörű jártasságra volt és van szükség.

A szerző többi könyvéhez hasonlóan ez a kötet is izgalmas és megdöbbentő szellemi kalandot ígér. Ahogy a különböző helyen és időben fellelt mozaikok lassan összeállnak, kiteljesedik az, amit évszázadok során számtalan előítélet és szándékos félre-informálás, elhallgatás tett zavarossá és átláthatatlanná.

A könyv valóban megdöbbentő, tényfeltáró és letehetetlen!

(A Kiadó)

(Mányoki Elek)

Az egyiptomi kultúrában NUT istennőt tartották a világ teremtőjének, és minden további isten az Ő védelme alatt állt.

Ajánlott cikkek