noiosszefogas@protonmail.com

Az alábbi levelet minden Önkormányzatnak el lehet küldeni, ahol esztelenül engedélyezték az idős, de egészséges fák kivágását is.

Tisztelt Önkormányzat!

Sajnálattal látjuk és értesültünk róla, hogy a faluban újra és újra folyamatosan vágják ki az öreg (80-100 éves) fákat, melyek közül legtöbb szinte teljesen egészséges.

Főleg a Slötyi körül végeztek (és lehet, hogy terveznek is) további pusztítást.

Ezért szeretnénk felhívni a figyelmüket néhány olyan – nem igazán köztudott –  dologra, aminek alapján szeretnénk, ha újra gondolnák ezeket a terveiket, mely visszafordíthatatlan veszteség a falu számára, nagy általánosságban és hosszabb távon pedig (mivel ma általánosan elterjedt a fák és erdők esztelen irtása), az egész emberiség és a bioszféra pusztulását okozza. Minden nagy dolog a sok kicsiből áll össze!

Egy tudományos értekezésből idézünk, mely a fák szerepéről sokkal többet árul el, mint amit átlag emberként ismerünk:

„…Egyes nagy fák olyan energiamezőket hoznak létre, amelyet semmi nem tud helyettesíteni vagy pótolni.”

„…A fa térben és időben összehasonlíthatatlan mértékű többlet pozitív energiát termel, kódol és küld a térbe, mint bármilyen más élőlény. Ezért a fák, az erdők léte nem olyan egyszerű képlet részei, mint CO” megkötő és oxigén termelő, hanem egy nagyon finoman együttható biológiai, ökológiai komplex rendszer finomhangoló működtetői.

A fa kiegyenlítő, mérséklő szerepet tölt be más elemekkel, mint a víz és a levegő. A fák képesek a viharokat és a víz erejét szelídíteni.”

Tehát ha kivágjuk a fákat, éppen a viharok súlyosságát idézzük elő ezáltal is!

A méltó emberi létezés alapjait teszik tönkre a tudatlan és kapzsi emberek, akik egy fában csak a benne rejlő kalóriát, deszkát és a hasznot látják!

Ezen túlmenően pedig mivel a fák is, mint sok más dolog a környezetünkben a Természet része, ezek  közös értékeink, mely senki számára ki nem tulajdonítható!

Aki a fákat esztelenül pusztítja, saját és gyermekei életét pusztítja!

Jól gondolják meg!

Mindezeknek figyelembevételével kérjük, hogy bírálják felül korábbi terveiket, és csak a valóban beteg fákat vágják ki.

Tisztelettel:

Ajánlott cikkek

6 Hozzászólás

Hozzászólások küldése lezárva