noiosszefogas@protonmail.com

Szutor Erzsébet, a Világ Magyarsága c. újságban megjelent cikksorozatának folytatása

Természettemplomaink, a Nagyboldogasszony Magurák

21. Rész

Sorozatunk célja bevezetni az Olvasókat a magyarok ősi tudásának alapjaiba, megismertetni azt a szellemiséget, mely az új korszak, az ARANYKOR küszöbén a túlélésünk elengedhetetlen feltétele, valamint híradás a Szakrális Magyarország aktuális programjairól.

Fa Elem/Szeretet Elem – SZER-ETET, SZER-ELEM

Korábbi írásainkban több szó esett a Magura Rendszer egyes elemeiről, legtöbbet a Víz Elem és a Tűz Elem kiegyensúlyozásáról beszéltünk. A Fa/Szeretet Elem szerepét, értelmezését mindeddig kevésbé érintettük. Az elemek hármas egységben működnek együtt: teremtő/éltető a Levegő és Víz Elemek, megtartó a Fa/Szeretet és Nap/Fény Elemek, míg a lebontást a Tűz és Föld Elemek végzik. Ezek harmonikus együttműködése a feltétele az Élet megmaradásának itt a bolygón. A jelenlegi korszak a Tűz Elem korának felel meg, és ezután a Föld kora köszöntene be, ami egy lebontó, emésztő minőség. Napjainkban attól szenved a világ, hogy a tűz minőség pusztító túlsúlya eluralkodott, vagyis egy szélsőségesen maszkulin energia befolyása alatt vagyunk. Ebből a lefelé húzó energiaspirálból csak a Nap/Fény, Fa/Szeretet és a Víz Elemek erősítése által tudunk kiemelkedni. Ez azt is jelenti, hogy mindannyiunknak nagy gondot kell fordítanunk arra, hogy az ezeknek az elemeknek megfelelő tulajdonságokat, minőségeket erősítsük önmagunkban is, segítsünk ehhez másokat is, valamint társadalmi méretben is valósítsuk ezeket.

Nap/Fény Elem az erő, melegség,nagyvonalúság minőségeket hordozza, férfias energia;

A Víz Elem a lelkiséggel függ össze: inspiráció, ihlet, kapcsolatok, képzelet, kreativitás, művészetek – női minőség; míg a

Fa/Szeretet Elem az Élet szimbóluma: ÉLETFA. A Fa egyszerre teremt, táplál és lebont. Mindegyik elemmel kapcsolatban van: mindegyiknek ad, és mindegyiktől elfogad. Ez a titka az emberi együttműködésnek is, az igazi szeretet akkor tud megvalósulni, ha kölcsönös az adás és elfogadás képességünk, az egymásra figyelés, az együttműködésre való hajlandóságunk. Ez is női minőség.

A szeretetről legtöbbet így Karácsony környékén szoktunk beszélni, és azért beszélünk, beszélünk és beszélünk erről a témáról annyit, mert nem látjuk a megvalósulását a világban. Ennek a legfőbb oka a lelki kiüresedés, elsivárosodás, amiről oly sokan beszélnek mostanában, ahogy mi is több  korábbi írásunkban tettük úgyszintén. A társadalmi méretű lelki leépülésünk következménye a szeretet félreértelmezése, és a szónak magának meg nem értése. Jó példa erre a sokak által hirdetett „feltétel nélküli szeretet” is, ami azért hibás elképzelés, mert a fentiek szerint éppen az összes elem harmonikus együttműködése a feltétele a szeretet megvalósulásának, és ha ez megvan, a szeretet minden különösebb erőltetés és erőlködés nélkül a maga egyszerű, természetes módján megvalósul. Ha a feltétel nélküli szeretetet mindazok megvalósítanák, ahányan azt hirdetik, már úgy állnának az emberek egységben, ahogyan az erdőben a FÁK!

Sokan ezt a feltétel nélküli szeretetet ráadásul bolygó méretűre tágítva képzelik el, és a gonosz erőkkel szemben is alkalmazzák – legalábbis szándék és energetikai szinten. A mi álláspontunk pedig az, hogy a gonoszt nem lehet jóvá szeretni! Még közvetlen emberi kapcsolatainkban sem, hát még bolygó méretben! Ez csak a saját magunk becsapása, meghátrálás a konkrét, felelős cselekvés elől, amellyel felvennénk a küzdelmet ezekkel az erőkkel szemben.

Igazi SZERETET csak a LÉLEK ÖLELÉSÉBEN tud kibontakozni.

Igazi LÉLEKERŐ csak a SZELLEMI MEGÉRTÉS talaján virágzik.

Igazi SZELLEMI MEGÉRTÉS csak a helyes ISTENTUDÁS, vagyis a természet valósághű megismerése által valósulhat meg.

Bármelyik ponton van elcsúszás: a SZER-ETET, SZER-ELEM nem lesz az IGAZI, nem lesz VALÓDI.

Ennyi okoskodás után szeretnék valami IGAZÁN ÉS VALÓBAN SZÉPET is nyújtani a kedves olvasóknak, mintegy szellemi táplálék, ajándékképpen. A következő idézetek a Kolbrin Bibliából valók, amelyek segítik mindezek megértését.

A Kolbrin Biblia első hat könyvének (amelyből idézünk) eredete néhány ezer évvel megelőzi a ma általánosan ismert júdeo-keresztény bibliát, de már abból a korból való, amikor az Istenanya tisztelete helyett az Atyaisten imádat korszaka következett (hogy mikor, miként történt ez a „behelyettesítés”, annak részleteit ILARA: Sacra Hungarorum c. könyv I/I. Kötetében találjuk).

Idézetek a Kolbrin Bibliából:

Az Isten Hangja

„Én vagyok az Isten Hangja, aki Valamennyi Ember Istene és az ő Szívük Irányítója. Számos megjelenési formám van, ezek különféleképpen jönnek el minden emberhez, én vagyok a Sokarcú Isten. Nektek, szolgáim adom ezeket a szavakat, hogy eljussanak minden emberhez. Engedelmeskedjenek a parancsaimnak, és én leszek a Ti Istenetek. Megvilágosítalak és tanítalak benneteket, vezetlek titeket az úton. Vágyom a szeretetekre, és a hűségetekre a terveimet illetően, ám nem kívánom a szolgalelkűséget. Nem csak az Istenetek vagyok, hanem a Parancsolótok is, ezért elvárom az engedelmességet, ahogy azokhoz illik, akik kemény és kegyetlen csatákra készülnek, mint amilyenek előttünk állnak.”

„Azok, akik az én szolgálatomnak szentelik az életüket, többet kell tenniük, mint hogy szeressenek és imádjanak Engem, az ilyen szolgálat ugyanis magában foglalja az emberiség felemelkedését, a jóság elterjedését és a gonosz elleni küzdelmet. Nemcsak egyszerűen harcolni kell az istentelenek ellen, hanem felül kell kerekedni a saját gondolataikban feltörő gonoszságon is. Azok, akik szeretnek engem, vágynak arra, hogy minden embernek jól menjen a sora, és hogy minden lelket összhang és béke töltsön ki. Azok részéről, akik szolgálnak engem, a szeretetüknél is kedvesebb számomra munkálkodásuk és megpróbáltatásaik. Én vagyok a végzetük. Soha nem vagyok a Tehetetlenség Istene, ellenkezőleg, az Erőfeszítés Istene; ha semmi mást nem ajánlotok fel, mint a szolgálatomban elvégzett tetteiteket, vagy a terveimhez való alkalmazkodást, akkor megfelelően szolgáltok Engem.”

„Azonban az emberek túl ritkán cselekszenek a terveim szerint, és azok sorai, akik szolgálnak Engem, túl rövidek. Ezért vezetőket szólítok az emberek közül, és elküldöm őket, harsonaszóval szolgáljanak. Olyan embereket keresek, akik szorgalmasan és hűségesen szolgálnak engem. A jó szándék emberei lesznek, barátságos természettel. Kedvesek lesznek és együttérzőek, emberek, akik mélyen és őszintén szeretnek, akik állhatatossága egyforma az örömben és a szenvedésben; akiknek elhatározása egyenlőképpen töretlen a jószerencse édes ölelésében és a balszerencse kemény ütései idején. Embereket küldök szét, akik tisztességesek és igazságosak, büszkék és határozottak, ám ezek a tulajdonságok nem jelentenek semmit, ha nem társulnak bátorsággal és kitartással, lelkierővel és szívóssággal.”

Az Isten Szelleme

„Én vagyok a halhatatlan rejtőző minden halandó dologban. A mindent sugárzó fénnyel kitöltő, a mindeneket az ő formájukban megtartó erő. Én vagyok a tiszta, a gonosz által megérinthetetlen. Én vagyok a sebezhetetlen kiáramlás, a gondolatok legfőbb kútfeje, a tudatosság csalhatatlan forrása, az öröklét fénye. Én vagyok az, akihez az emberi lélek kapcsolódik. Én vagyok annak ereje, annak élete és kitartása. Én vagyok az, akinek válaszol.”

„Én vagyok az édes hűvösség a frissítő vízben és a kellemes meleg a napfényben. Én vagyok a béke nyugalma a holdsugárzásban és a holdfény gyengédsége. Én vagyok a csendben hallható hang, a magány érzetekor a társaság, és az emberek szívében a pezsdülés. Én vagyok a fiatal nevetésében a  vidámság, és a szelídség a lány sóhajában. Én vagyok az élet élvezete és a felébredt lelkek szívében a megértés. Én vagyok a szépség a szépségben és az illat az illatban. Én vagyok a mézben az édesség és az illatszerben az aroma. Én vagyok az erős karban a keménység és a mosolyban a vágyakozás. Én vagyok a jóra serkentés és a vágyak mérséklője. Én vagyok az örömben a vidámság , az életben a nyughatatlanság, az álomban a frissítő. Habár mindezekben benne vagyok, nem vagyok a részük, sokkal inkább ők vannak énbennem, mint én őbennük. Milyen szánalmasak az emberi szavak a fenséges dolgok leírására! Az alvó emberi lélekkel, mely a megtévesztés felhőjébe burkolódzik, hogyan lehetnék ismert a számukra?”

„Én vagyok a formát adó erő, én vagyok a megnyugtató társ az úton. Én vagyok az, aki tartalmat ad a reménynek és az emberek vágyainak. Ezért gondoljatok rám úgy, ahogy szeretnétek. Én vagyok a lehetséges társ, a vigasztaló. Én vagyok a Vizek Örök Forrásából kiáramló ihlet. Én vagyok a Központi Napból ragyogó szeretet dicsősége. Én vagyok minden dologban benne.”

„ A dicsőség, ami a Nap Urából ragyog, a szelíd csillogás, ami az Éjszaka Lányából sugárzik, a megnyugtató fény a tűzhely tüzéből – mindezek belőlem vannak. Áthatom a Földet szeretettel. Kikeltem a magokat. Én vagyok a lélegzet a valamennyi élő dolog lélegzetén belül. Én vagyok a virágok édes illata és az ecet keserű szaga. Én vagyok a megkülönböztető lényeg valamennyi dologban.”

A Lélek dala

”Én vagyok az alvó, aki felébredt álmából. Én vagyok az Örök Élet magja. Én vagyok az ember örök reménye. Én vagyok az Isteni szellem hajtása. Én vagyok a Lélek.”

„Az idő kezdete óta létezem, és örökké fogva leszek. Én vagyok a modell, összefonódva az alakkal, és a teremtés vetülete. Én vagyok az elpusztíthatatlan élet lényege. Én vagyok az ember reményeinek és elvárásainak kincses ládája, az elveszett szerelmek és beteljesült álmok tárháza.”

„Nem fogsz megtalálni engem, ahol érzelmi viharok tombolnak, vagy ahol az érzelmi viharok felfordulást és nyugtalanságot keltenek. Először ezeket kell legyőzni, én hátul várakozom, a nyugodt vizek csendességében. Úgy kell rám tekinteni, ahogy a szerelmes kutatja a szerelmét, magányosan, csend és nyugalom közepette, csak ott fogok válaszolni a felismerés ébresztő csókjára.”

„Ne hanyagolj el engem, óh, kedvesem, vagy homályosíts el; mert úgy érkezem hozzád, mint felbecsülhetetlen értékű kincs. Szépséget és ártatlanságot hozok, vidámságot és egészséget, tisztességet és megfontolást, a tökéletesség rejtett lehetőségét. Ne húzz le magaddal a sötétség és rémület démonjárta területeire. A tiéd vagyok, közelebb hozzád, mint bármelyik földi szeretted. Ha elutasítasz engem, lemegyek a sötétség szörnyű végzetébe, ahol megtisztulok, és megszabadulok a romlott érintésedtől. A legjobb, amit ezután várhatok, hogy másnak ajándékoznak engem.”

„Én vagyok a fenséges hordozó, várakozván a parancsodra, hogy elszállítsam igaz valódat a dicsőség végzetébe. Lehet bárki is olyan merész, hogy ne dédelgessen engem? Mozgás nélkül gyorsabb vagyok, mint a gondolat, égi szárnyaimon messze gyorsabban haladok, mint amire a halandó érzékei képesek. Ittam az élet forrásából, és az örök energia gyümölcsein táplálkozom.”

„Mi vagy te, szerelmem, hát nem az elmúló agyagból való dolog? Egy marék por, aki megkapta az élet szikráját az örökkévaló lángból. Én magam azonban nem vagyok más, mint lehetőség. Ketten azonban oly hatalmasak vagyunk, hogy a Föld maga sem képes hordozni minket, meghaladjuk azt, kinyúlunk az isteni szférák felé. Vigyél magaddal, ébressz fel, ismerj meg engem, dédelgess, és én olyan dicsőséges birodalmakba viszlek el téged, melyek a Földön elképzelhetetlenek.”

„Én vagyok a Lélek.”

Boldog Karácsonyt!

Ajánlott cikkek

11 Hozzászólás

  1. I’ve been looking for photos and articles on this topic over the past few days due to a school assignment, casino online and I’m really happy to find a post with the material I was looking for! I bookmark and will come often! Thanks 😀

  2. I’ve been looking for photos and articles on this topic over the past few days due to a school assignment, baccaratcommunity and I’m really happy to find a post with the material I was looking for! I bookmark and will come often! Thanks 😀

Hozzászólások küldése lezárva