noiosszefogas@protonmail.com

19. Rész

Sorozatunk célja bevezetni az Olvasókat a magyarok ősi tudásának alapjaiba, megismertetni azt a szellemiséget, mely az új korszak, az ARANYKOR küszöbén a túlélésünk elengedhetetlen feltétele, valamint híradás a Szakrális Magyarország aktuális programjairól.

Hová tűntek a MÚZSÁK?

Múzsa szó jelentése: „Átvitt értelemben: A művészi ihlet forrása; képzeletbeli lény, aki a felfokozott lelkesültség, alkotókedv okozója, amely elősegíti a művészi alkotást.”

(Általában ugye nőnemű.)

Egy-két éve kedves ismerősöm meghívására ellátogattam a Szépművészeti Múzeum festményeinek állandó kiállítására. Mivel rég nem jártam ott, már nem emlékeztem, milyen is ez voltaképpen. Nem tudom leírni azt a fokú rosszullétet, ami környékezett a regiment véres, horrorisztikus jelenet, főleg keresztre feszített Jézus-Krisztusok tömkelege, a vászonról csöpögő-csurgó vér, naturális véres csatajelenetek ábrázolása láttán. Úgy emlékszem, feléig bírtam, ott elnézést kértem ismerősömtől: én ezt nem akarom látni, és NEM AKAROM ELHINNI, hogy ez legyen a SZÉPSÉG, „Szépművészet” – de ha mégis másoknak ez az, akkor én köszönöm, ebből nem kérek – és végigrohantam a többi termen, ki a tiszta levegőre…. Miközben mások ájultan csodálták a „szépművészetet”. (Persze, lehet, hogy ők is hasonlóan éreztek, csak ha már kifizették a belépőt, nem akartak fesztivált csinálni…)

Az a gondolat is régóta foglalkoztat, hogy gyerekkoromban-ifjúkoromban még voltak csodálatos tehetségű zseniális színészek, mára viszont nem is érdemes színházba menni. (Nem csak a drágasága miatt). A „modern” irodalmi művekről, „modern” zenéről, „modern” képzőművészetről nem is beszélve. Szót sem érdemes pazarolni rá. Régebben azt hittem, bennem van a hiba, hogy nem tudom a művészetet, az igazi szépséget értékelni. Mára megértettem, hogy nem. (mellesleg ezt nevezik „európai kultúrának”…)

De hát mi történt a világgal?

Tesszük fel újra és újra a kérdést: most éppen a művészet, kultúra szempontjából nézve. Egyik témának sem vagyok szakértője, de azt hiszem, ezek a dolgok az emberi LÉLEKHEZ SZÓLNAK, és ehhez nem kell szakértőnek lenni, hogy érezzük, olyan szintű kiüresedés, elsivárosodás történt itt, hogy azt már nem lehet nem észrevenni.

Bogár László (Tanár úr) is ezzel a témával foglalkozott egyik minapi videó előadásában, Oswald Spengler: A Nyugat alkonya c. könyvét idézve. Csak néhány megállapítás, amit tartalmilag idézek ide, akit pontosan érdekel, ajánlom a videót megtekintésre.

„…éppen a nyugat volt az, ami összenyitotta a világot, azt megelőzően csak egymástól független nagy kultúrák léteztek, amelyek vagy nem is tudtak egymás létezéséről, – Istenem milyen szép is volt az az idő – vagy ha tudtak is, kellő távolságtartással kezelték egymást..”

„…ez egy végzetes tévedése a modern nyugatnak, hogy összenyitva ezeket a kultúrákat egy univerzális civilizációt hoz majd létre… – ami valójában nem tévedés, hanem egy tudatos léterőszak…”

„…a ma létező emberiség már nem része ennek a kultúrának, hiszen egy teljesen szétroncsolt, szétesett, a kultúra ellentétét jelentő „veszélyes hulladék”-ként létezik az emberiség nagyobbik része, és ez az arány egyre csak romlik…”

„…az emberiség nagyobbik része már tökéletesen menthetetlen – bármilyen illetlen is az „Isten képmása” emberről így beszélni…”

Spengler szerint: Kultúra és civilizáció nemcsak hogy nem ugyanazt jelenti, bár a hétköznapi szóhasználatban ezek szinonimák, de egymásnak abszolút ellentétei, mert kultúráról akkor és addig beszélhetünk, amikor még EREDETI SZELLEMI ENERGIÁJA van egy adott kultúrkörnek – de ez megformálatlan és „primitív” (= ősi, elsődleges jelentéssel!) ám a

LÉT ÉS AZ ÉLET ÉLŐ ELEVEN LÜKTETÉSE, VÉGTELEN LÉTENERGIÁK MOZDULNAK MEG benne…”

Nahát! Elérkeztünk a legfontosabb mondandónkhoz:

„AZ ÉLET ÉLŐ ELEVEN LÜKTETÉSE!” Ez az, ami hiányzik a mai „modern művészetekből”, szerintem nem csak nekem.

És éppen a minap kezdtem olvasni Raffay Ernő: Ady Endre és a Nyugat c. levéltári forrásokra támaszkodó művét, (szerintem kevés ember töltött annyi időt levéltárakban, mint nagy tudású történészünk, aki többek között a magyarországi szabadkőművesség első számú kutatója is), amelyben Ady irodalmi és politikai munkásságát a titkos szervezetbeli szellemi-ideológiai befolyásoltsága által is közelíti, mutatja be, valamint a Nyugat c. folyóirat által képviselt u.a. szellemiség eredetét úgyszintén… Vagyis nemcsak Adyról van itt szó… Ebben a könyvben megtaláljuk azokat az okokat is, melyek a mai kulturális állapotokhoz vezettek. Nem szeretném részletezni, csak érzékeltetni: nem éppen új keletű ez a probléma. (és nem is csak százéves…)

De mi köze lehet ennek a témának a Magurákhoz?

Nem is gondolnánk, mennyire összefügg!

Aki régebb óta követi írásainkat, könnyebben meg fogja érteni: hiszen a Víz Elem minőségéhez tartozik az inspiráció, a lelkiség, a változékonyság, a kreativitás, az ihlet, a kapcsolatok, kommunikáció. A Víz Elem maga a szentlélek, ami mindent mindennel összeköt, nem véletlen, hogy testünk nagy részét a víz képezi, és mint ilyen, kvantum szintű kapcsolatban van a mindenséggel. Társadalmi szinten pedig a KULTÚRA, a művészet képviseli ezt a lelki szintű kapcsolatot.

Ezért van nagy bajban az az emberiség, amely hagyja magát lezülleszteni, lelkileg elsivárosodni, kiüresedni. Mert hagytuk!

Ennek a ténynek következménye a fizikai világban a kiszáradás, elsivatagosodás, amit már szintén megszenvedtünk az elmúlt időszakban. Csak éppen nem vettük észre, hogy ennek

MI MAGUNK VAGYUNK AZ OKOZÓI!

Természet Istenanya minden módon próbálja javítani az egyensúlytalanságot, helyreállítani a harmóniát: ugyanis a Víz Elem kiegyensúlyozott jelenlétének hiánya, a harmónia hiánya a TŰZ ELEM elhatalmasodásához vezet, ami egy élősködő minőség, ha túlsúlyba kerül. Ezért már minden ÉRTÉK IS PUSZTUL ÁLTALA – nemcsak az, ami amúgy is lebontandó lenne a természet rendje szerint – ha nem tudjuk megfékezni. Ennek vagyunk tanúi napjainkban. Ezt pedig leginkább a Víz Elem segítségével, Vele való kapcsolatunk ápolásával, erősítésével érhetjük el. Ha ezt mi, emberek magunktól meg nem tesszük, Természet Istenanya fogja helyreállítani a harmóniát, aminek fenyegető lépéseit már sok helyen tapasztaljuk a világban. (féktelen áradások, jégesők, cunamik, hatalmas viharok stb.) De ez még csak a kezdet, ha megmutatja igazi HATALMÁT– hát nekünk embereknek nem sok esélyünk marad…

„Egyébként pedig a Víz Elem a legérzékenyebb a lelki életünk minőségére. Például ahol, amikor a szent nőiség, az Istenanya tisztelete el van nyomva, a nők nincsenek a helyükön a teremtésben, ott óhatatlan az elsivatagosodás, kiszáradás. Ahol a NŐ a helyén van, virágzik az ÉLET, harmónia és szépség uralkodik. Tehát a nemek, a női-férfi energiák kiegyensúlyozása mindennél sürgetőbb feladatunk.” (idézet sorozatunk 3. részéből, amelyben a Víz Magura szerepét, Vele való kapcsolatunkat mutattuk be a történések alapján).

Hiszen éppen elégszer leírtuk, vagyis nem lehet elégszer leírni, elmondani, hogy a mai világunk attól szenved, pusztul, hogy a maszkulin energiák olyan mértékben hatalmasodtak el, hogy az már szó szerint ÉGBE KIÁLT!

Élhető, emberséges, igazságos világot csakis ennek a kibillent energetikai állapotnak a helyreállításával érhetünk el.

Mit tehetünk ennek érdekében mi, egyszerű átlag emberek?

Rengeteg gyógyító, tanácsadó segíti az embereket, hogy egyéni szinten mit tehetünk a lelki békénk, harmóniánk megőrzése érdekében. Ez azonban nagyon kevés, és lassú folyamat, ami a dolgok jelenlegi állása mellett nem kecsegtet túl gyors sikerrel.

Sorozatunk korábbi részeiben már sok szó esett a MAGURÁK szerepéről.

Most, 2022 decemberében fontos dátumhoz érkeztünk a Szakrális Magyarország történetében: éppen három éve, hogy megkezdtük azokat a MAGURA-szertartásokat, mely a magyarság ősi hitének, szakrális tudásának egyik alappillére: ezóta működnek folyamatosan

TERMÉSZETTEMPLOMAINK, A NAGYBOLDOGASSZONY MAGURÁK.

Ez a rendszer valójában egy – az egész ország területét lefedő – TÉRREZONÁTOR, és mint ilyen, kapcsolatban áll az emberi tudatmezővel. Általa tudjuk segíteni, a HARMÓNIA IRÁNYÁBA MOZDÍTANI az emberi közös tudatmezőt, megfelelő alázattal, hálával, szeretettel végezve a szertartást.

(Részletes ismertetése a sorozatunk első részeiben történt, ezek megtalálhatók a   https://noiosszefogas.com/2022/07/26/termeszettemplomaink-a-nagyboldogasszony-magurak/ oldalon, itt most erre nem térünk ki részletesen)

A 2022 decemberi Napfordulón országos harmonizáló szertartás lesz, és ez azért is nagyon fontos esemény, mivel most az összes Magurában egyszerre, egy időben tartunk SZERT, a hálaadó szertartás után pedig

GYÓGYÍTÓ SZERTARTÁS IS LESZ MIND A HÉT MAGURÁBAN.

Ez számunkra nagy-nagy öröm, és szeretettel várunk minden egészséges embert a hálaadó szertartásra, és betegeket, oltottakat, gyógyulni vágyókat a gyógyító szertartásra.

A gyógyító szertartás úgy történik, hogy a hálaadás során a Magurában felgyülemlő tiszta energiamező körébe állnak be a gyógyulni vágyók, és a Magurát körül álló egészségesek együtt gyógyítjuk a beteg embereket, minden szeretetünket odaadva nekik. Nagyon szép, és felemelő esemény, én már többször vettem részt ilyenen, hatalmas öröm, hogy együtt, egymásért tehetünk beteg vagy gyógyulni vágyó embertársainkért.

Az EGYSÉG, az ISTEN, a SZENTLÉLEK gyógyító erejének megtapasztalására mindenkinek lehetősége nyílik a Nagyboldogasszony Magurákban.

Mert mit is jelent a szó: Magura?

MA-IGI-ARA: IDŐ-INFORMÁCIÓ-TÉR, vagyis az Isten/Teremtő/Mindenható neve.

Az Elemekkel a kapcsolatot legkönnyebben a természetben tudjuk felvenni, de csendben kell ehhez lennünk, figyelni kell az apró jelzésekre. A fák, a madarak, a szellő a víz, a kövek, hegyek, sziklák mind-mind Természet Istenanya ajándékai. Ha ezt átérezzük, hálával, szeretettel a szívünkben, és az épített templomok helyett visszatérünk a Nagyboldogasszony Magurákba hálaadásra, akkor ott megérezhetjük az igazi örömöt, békét, harmóniát. Ha pedig az örömre hangolódunk, minden nehézséget könnyebben fogunk leküzdeni, hiszen a következő időkben hatalmas lelkierőre lesz szükségünk a helytálláshoz. (És hátha a MÚZSÁK is visszatérnek világunkba a Nekik kedvező, megfelelő időben…)

Aki szeretne tenni egy jobb életért, beteg szeretteinek gyógyulásáért, hívjuk és várjuk szeretettel a december 18-i szertartásunkra a Nagyboldogasszony Magurákban. Meghívót a https://www.sacrahungarorum.com/szertartasok/ oldalon találnak.

Szutor Erzsébet

***************************************

20. Rész

Sorozatunk célja bevezetni az Olvasókat a magyarok ősi tudásának alapjaiba, megismertetni azt a szellemiséget, mely az új korszak, az ARANYKOR küszöbén a túlélésünk elengedhetetlen feltétele, valamint híradás a Szakrális Magyarország aktuális programjairól.

Nincs alku – én hadd legyek boldog…

De ki az az ÉN? Mi a boldogság? És mit jelent az alku, a megalkuvás? (a többit ugye értjük a fenti mondatban)

Mitől vagyunk boldogok, minek tudunk örülni, ha van egyáltalán öröm, boldogság az életünkben? Mert azt, hogy mitől érezzük pocsékul magunkat a jelen körülmények között, azt nagyon pontosan, rendkívüli részletességgel és folyamatosan ismételgetve unos-untalan minden felületen, fórumon elszavaltuk, leírjuk, terjesztjük – „megosztjuk” a bajokat egymás között. Pedig tudjuk: minden gondolatunk, kimondott szavaink beíródnak a közös tudatmezőbe, és így mintegy újra- és újratermeljük/teremtjük, sokszorozzuk a negatívumokat, ezzel gondolkodás nélkül (a „meg nem gondolt gondolat” erejével) az ellen oldalt szolgáljuk, vagyis magunk alatt vágjuk a fát.

Most mindenkit arra szeretnék biztatni, hogy kezdjünk el már végre arról társalogni, együtt gondolkodni – a lehető legtöbb fórumon, a legszélesebb körökben –  hogy milyen életet szeretnénk élni: álmainkat, vágyainkat, pozitív jövőképet megfogalmazni a félelmeink, szorongásaink, fekete jövőképek ecsetelése helyett. És ne álljunk meg az álmodozásnál, azt is gondoljuk végig: hogyan lehet mindezt megvalósítani!

Hiszen a természetjog lehetőséget ad minden embernek arra, hogy megválaszthassa, hogyan szeretne élni. Minden jog forrása a természetjogból eredeztethető, az összes ember által hozott jogszabályt, kánont, melyet az emberek „törvénynek” neveznek, ebből eredeztetik.

A Szakrális Magyarország és a Magyar Nemzetközösség legfőbb értékmérője a Teljes és Tökéletes Élet Indexe vagyis a T.T.É.I..”

Ez azt jelenti, hogy mi az új világunkat nem az anyagi jólét, a gazdasági mutatók, versenyszellem bűvöletében szeretnénk megélni, hanem egy emberközpontú szemlélet alapján, amely a legnagyobb szabadság lehetőségét biztosítja mindazoknak, akik belátják, hogy a természet rendjébe beilleszkedve, annak törvényeit megismerve és betartva egy igazságos társadalmat építve maradhatunk csak meg itt a Föld bolygón.

„Én túllépek e mai kocsmán,

az értelemig és tovább!

Szabad ésszel nem adom ocsmány

módon a szolga ostobát.

Ehess, ihass, ölelhess, alhass!

A mindenséggel mérd magad!

Sziszegve se szolgálok aljas,

nyomorító hatalmakat.

Nincs alku – én hadd legyek boldog!

Másként akárki meggyaláz…”

(József A.: Ars poetica)

De ahhoz, hogy álmainkat, vágyainkat megvalósíthassuk, pontosan meg kell fogalmaznunk, milyen értékeket tartunk valódi emberi értéknek egyéni életünkben, közösségi-társadalmi életünkben, és a „mindenséggel mérd magad!” szellemében a bolygó összes létezőjével összhangban. Meggyőződésünk, hogy a mostani helyzetben senki nem lehet boldog egyénileg, hiába mondogatjuk, mantrázzuk: „világomban minden rendben van; világomban minden rendben van; világomban minden rendben van; … ugyanis a VILÁG-UNK(!)-BAN SEMMI DE SEMMI NINCS RENDBEN MA! És ha nem vállaljuk fel a közös rendbetétel felelősségét, nem is lesz rendben semmi! A feladat nagyságrendje miatt csakis közös erőfeszítéssel leszünk képesek megoldani a helyzetet. Egyre többen és többen érezzük úgy: közösségekbe tömörülve együtt, egymást segítve tudjuk a nehézségeket leküzdeni. Mert:

„Senki sem különálló sziget: minden ember a kontinens egy része, a szárazföld egy darabja; ha egy göröngyöt mos el a tenger, Európa lesz kevesebb, éppúgy, mintha egy hegyfokot mosna el, vagy barátaid házát, vagy a te birtokod; Minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel; ezért hát sose kérdezd: kiért szól a harang: ÉRTED SZÓL.” (John Donne)

És most úgy tűnik, nem csak egy göröngyöt akar „elmosni a tenger”, hanem egész közösségeket, társadalmakat, földrészeket. Ezért az kell legyen a közös célunk:

BEEMELNI MINDENKIT A MENTŐCSÓNAKBA!

Az értékekről csak néhány gondolat-ébresztő, mert mindenki saját magának kell megfogalmazza ezeket az értékeket. Nekem az egyéni kapcsolatok terén egyik legfontosabb az egymás iránti bizalom, tisztelet, megbecsülés, másokra való odafigyelés, úgy elfogadni, hogy közben megmondom neki nyíltan, ha a viselkedése nem volt helyénvaló adott esetben. „Ne tegyek olyat mással, amit nem szeretnék, hogy velem tegyenek”. Tudjunk bocsánatot kérni, ha rájöttünk, hogy helytelenül bántunk valakivel. Legyek hiteles: ugyanazt gondolom, mondom és teszem, másoktól is ezt várom el. A másokra való odafigyelés azt is jelenti: sokan vannak közöttünk – mivel nem szoktunk hozzá, hogy egyéni gondolataink legyenek, sőt ez kifejezetten hátrány a mai világban az átlag embertől a hatalom szempontjából – akik nehezen fogalmazzák meg vágyaikat, gondolataikat, érzéseiket. Velük legyünk türelmesek, bátorítsuk őket! Vállaljuk fel önmagunkat, merjünk ön-azonosak lenni, megalkuvás nélkül! A legnagyobb öröm számomra, ha a közösséget szolgálhatom, minél több ember boldogulását. Annál több energiát, támogatást kapok a szellemi térből, minél inkább az isteni terv megvalósulását segítem. A legtöbb jó elvét.

A közösségi-társadalmi szinten az együttműködési készség a legfontosabb, ami szintén egy örömforrás: ahol mindenki megtalálja azt a feladatot, ami számára a leginkább testhezálló, amihez tehetsége, képessége van, abban tud fejlődni leginkább. Szükséghelyzetben pedig az embernek olyan képességei is előjöhetnek, amit addig nem is gondolt magáról, ez pedig hatalmas fejlődési lehetőség. Tudományos tény, hogy az emberek általában a kreativitásuk kb. 3-4-5%-át használják ki a jelenlegi átlagos körülmények között. Egy jól működő valódi közösség olyan teljesítményeket tud kihozni az emberekből – szellemi vagy fizikai téren is, amit maguk sem gondoltak volna, hogy képesek rá. Ez pedig mindennél jobban tudja az önértékelésünket erősíteni, (sőt a közösség kohézióját is) semmilyen mantrázás ezt nem pótolhatja. Csak egy példa erre: kb. egy éve alakítottunk a falunkban egy kis közösséget (15-20 ember), akik ugyan más-más szellemiséget képviselünk, de beláttuk, hogy ebben a nehéz helyzetben egymásra vagyunk utalva. Rendszeresen találkozunk, kirándulunk, előadásokat szervezünk, közös gazdálkodás alapjait teremtettük meg (első lépésben 120 gyümölcsfa elültetésével), közös beszerzéseket csinálunk, túlélő programunk, vészhelyzeti forgatókönyvünk is van. Mindenki felajánlja a csoportnak, ami szükség esetén fontos lehet, és nyújtani tud (lakhatás, fűtés, közös főzés stb.)  A gyümölcsfa ültetéskor hihetetlen teljesítményt nyújtott a közösség/csapat: olyan emberek, akik laikusok ezen a téren, és először dolgoztunk együtt, a szakember (akinek útmutatása alapján folyt a munka) csodálatát és elismerését váltottuk ki: azt mondta, hogy az ő hivatásos kertészei ezt ennyi idő alatt ilyen szépen nem tudták volna megcsinálni. Hogy mi a titka ennek? Nem csak magunknak csináltuk, hanem EGYÜTT, EGYMÁSÉRT, GYERMEKEINKÉRT, A KÖZÖS JÖVŐNKÉRT. És ettől a lelkesedésünk határtalan volt… Jó lenne, ha ezt minél többen megérezhetnék.

Mert a mai világban a lelki elsivárosodást tapasztaljuk mindenütt, legalábbis a „nyugati típusú” társadalmakban, ahol egész hatalmas „szórakoztató ipar” épült ki, hogy elfeledtessék velünk: az embernek dolga, funkciója van itt a Földön. Az emberiség egy közös élő rendszert alkot a bolygóval, éppen úgy, ahogy az emberi szervezet részei működnek együtt. Ha nem tudjuk, mi a dolgunk itt és most, céltalanul tengődünk, kiüresedünk, megbetegszünk. (EGYSÉGTUDAT=EGÉSZSÉG)

„Senki sem különálló sziget!” és a „mindenséggel mérd magad!”____

És akkor lefeküdtem a FÖLD-re, és megkérdeztem: mit tehetek ÉRTE? Nem panaszkodott, de én éreztem végtelen fájdalmát, szomorúságát, amiért MI, emberek a sok szennyünkkel elborítjuk…

És akkor odamentem a TŰZ-höz, láttam zabolátlan tobzódását, és megkértem, az értékeinket ne bántsa…

És akkor belenéztem a NAP-ba, fehéren izzó FÉNYE kegyetlenül perzselt, majdnem megvakított…

Kimentem az ERDŐBE, a FÁK-hoz, (ahol még meghagytuk) nem kérdeztem semmit, csak álltam némán, és patakokban folyt a könnyem, látván, érezvén a pusztítást, amit MI, emberek végeztünk közöttük…

És akkor elmentem a végtelen VÍZ-hez, láttam a végtelen szennyet, amivel MI, emberek elborítottuk, és hallottam fenyegető morajlását, láttam a hatalmas hullámokat… de még tűri…

És mindeközben éreztem a SZÉL zúgását, a vihar tombolását, és láttam a LEVEGŐBEN a felizzó haragos villámokat, forgószelet, hurrikánokat…

Nem tudom, Természet Istenanya ELEMEI meddig tűrnek még…

És nem tudom, MI, emberek, MIRE VÁRUNK MÉG?

Tehát kedves Emberek!

ÉRTJÜK AZT, hogy ez most nem csak lehetőség, hanem SZÜKSÉGSZERŰ KÉNYSZER, hogy nekünk kell kitalálnunk, megterveznünk, hogyan szeretnénk élni?

Tegyük fel a kérdéseket MAGUNKNAK:

Hisszük-e a mesék igazságát?

Hisszük-e, hogy az álmaink megvalósulhatnak?

Akarunk-e tenni mindezekért?

Ha már megkaptuk a szabad döntés lehetőségét, de vajon tudunk-e élni vele?

Merünk-e élni vele? Akarunk-e boldogok lenni?

MERÜNK-E SZABADOK LENNI?

Hát ez itt a kérdés! MOST!!!

Az SZMO kis csapatának közös gondolatait összerakta:

Szutor Erzsébet

Mellékletek:

Idézet az Egyetemes Szent Szellem Élet Kánonjából:

PARANCSOLATOK

1. Támogasd és ünnepeld az Életet! – hogy az Élet viszont szerethessen
2. Légy hálás mindazért, mi megadatott számodra! – hogy lelked ne háborogjon
3. Tanulj a múltból, nézz a jövőbe, de élj a jelenben! – mert csak a pillanat világ örök
4. Tiszteld le- és felmenőidet, köreidet, más népeket! – hogy békességben élhess
5. Légy hű igaz szavaidhoz, esküidhez, hitedhez! – mert a hűtlenség alattomosan felemészt
6. Tartsd tiszteletben az összes élőlényt és az Elemeket! – mert minden összefügg mindennel
7. Viselkedj erkölcsösen Önmagaddal, az Emberekkel és a Természettel szemben! – mert ez az igaz út
8. Tanulj és fejleszd magad! – mert a MAAT útja ezt kívánja
9. Takarékoskodj a Természeti erőforrásokkal! – hogy békességben élhess a Mindenséggel
10. Áhítatosan mondj köszönetet Természet Isten Anyának az Õ nagylelkűségéért! – mert mindent Tőle kapsz

Keleti jóga tanítások:

Az 5 Jama:

Ahimsza – erőszakmentesség
Szatja – igazmondás
Asztéja – lopás tilalma
Brahmacsarja – a vágyak uralma
Aparigraha – a birtoklástól való mentesség

Az 5 Nijama

Saucsa – tisztaság
Szantósa – elégedettség
Tapaszja – vezeklés
Szvádjája – az önvaló megismerése
Ísvara-pranidhána – az Isten iránti szeretet.

Ajánlott cikkek

21 Hozzászólás

  1. 1win bukmekerlik idorasi faoliyati birinchi yil emas. Bu vaqt mobaynida breterlar ushbu tashkilotning ishini qadrlashdi va uning taassurotini shakllantirishdi.
    1win review

    1win sharhlar

  2. Director General of the International Atomic Energy Agency (IAEA) Rafael Grossi reported on the progress of diplomatic efforts to form a security zone around the Zaporozhye Nuclear Power Plant (NPP). The corresponding statement, which was made after the next round of negotiations, was published on the agency’s official website.

    Commenting on the course of the negotiations, Grossi pointed out that the meeting held in Moscow the day before, which lasted several hours, was another round of discussions aimed at creating a special protective zone at the NPP. The head of the IAEA stressed that the ultimate goal of the negotiations is to prevent a nuclear accident at the plant.

    „I continue my efforts to achieve this goal with a sense of maximum urgency this issue],” he assured, noting that he considers it important to exclude shelling in the area of Europe’s largest nuclear power plant in order to ensure nuclear safety. He added that the situation remains extremely unstable and could worsen at any moment.

    The published statement also reports that the IAEA consultations with Russia and Ukraine on the creation of a protective zone at the NPP are planned to continue in the near future.

    News source – buy Eralfon USA

  3. Director General of the International Atomic Energy Agency (IAEA) Rafael Grossi reported on the progress of diplomatic efforts to form a security zone around the Zaporozhye Nuclear Power Plant (NPP). The corresponding statement, which was made after the next round of negotiations, was published on the agency’s official website.

    Commenting on the course of the negotiations, Grossi pointed out that the meeting held in Moscow the day before, which lasted several hours, was another round of discussions aimed at creating a special protective zone at the NPP. The head of the IAEA stressed that the ultimate goal of the negotiations is to prevent a nuclear accident at the plant.

    „I continue my efforts to achieve this goal with a sense of maximum urgency this issue],” he assured, noting that he considers it important to exclude shelling in the area of Europe’s largest nuclear power plant in order to ensure nuclear safety. He added that the situation remains extremely unstable and could worsen at any moment.

    The published statement also reports that the IAEA consultations with Russia and Ukraine on the creation of a protective zone at the NPP are planned to continue in the near future.

    Sponsors for today – buy Solcoseryl dental adhesive paste

  4. The Finnish Foreign Ministry demanded that Russia guarantee the security of its embassy in Moscow after the incident with sledgehammers. This is reported by Reuters with reference to the Finnish department.

    „We asked the Russian Ministry of Foreign Affairs to guarantee the safety of the Finnish embassy in Moscow and its staff after the incident that occurred on Tuesday,” Helsinki said.

    Earlier, the Finnish Foreign Ministry said it would consider retaliatory measures to the action, during which unknown persons threw sledgehammers at the courtyard of the Finnish embassy in Moscow.

    On December 20, a group of masked people held a rally in complete silence outside the Finnish Embassy in Kropotkinsky Lane. Information about the reasons for throwing sledgehammers and the organizers of the protest is not provided.

    In addition, the entrepreneur, the owner of the company „Concord” and the founder of the private military company (PMCs) „Wagner” Yevgeny Prigozhin decided to send a sledgehammer to the European Parliament.

    Sponsors and partners for today – order Cogitum online

  5. Russia has withdrawn from the Group of States against Corruption (GRECO) and denounced the Council of Europe Convention on Criminal Liability for Corruption due to discrimination of Moscow’s representatives within the anti-corruption organization. This was announced by the Russian Foreign Ministry, RBC reports.

    „In March, by the decision of the Committee of Ministers of the Council of Europe, the membership of the Russian Federation in the group was terminated, with the exception of the latter monitoring the fulfillment by our country of obligations arising from the Convention. At the same time, Russia is deprived of the right to participate in the discussion of country reports and the right to vote,” the representatives of the department explained.

    Previously, the head of the French Academy, Helene Carrer d’Ankoss stated that the EU needs a security system built jointly with Russia. She also called for understanding Russia instead of supporting the fight against it.

    Interesting materials on the topic – buy Nanotropil Novo tablets

  6. The Dutch government, in accordance with the new bill, will ban political parties harmful to democracy, Interior Minister Hanke Breins Slot said. She is quoted by the Dutch newspaper Trouw.

    „Parties that gain trust at the expense of votes, at the same time, should not jeopardize our democracy,” she said. According to the Minister, parties undermining the „democratic rule of law” or seeking to get rid of this right altogether are subject to a ban.

    If the new law comes into force, the Supreme Court of the Netherlands will have the right to ban the activities of any political force, Trouw notes. It is emphasized that today in the Netherlands it is possible to ban only those parties that threaten the security of the country and public order.

    Earlier, the Parliamentary Assembly of the Council of Europe during the meeting unanimously approved a resolution accusing Russian political parties of „aiding terrorism.”

    Our partners – buy Bronchalamine USA

  7. Readers of the German daily newspaper Die Welt ridiculed the Christmas video greeting of the President of Ukraine Vladimir Zelensky. Comments appeared on the publication of the publication on Twitter.

    Zelensky encouraged his compatriots and urged them to persevere. However, users of the news portal criticized the words of the President of Ukraine, saying that he does not believe what he says and will not be able to do anything without the help of the West.

    „The one who leads his people to war and kisses Americans in the ass is unpleasant to me,” writes user ZarlikovaT. „Ukraine is barely breathing through tiny oxygen tanks provided by the Americans and corrupt countries of the European Union. Technically and realistically, Ukraine has already completely suffocated, gone bankrupt, died,” says Ed Batista.

    Earlier, French politician Philippot called Zelensky’s visit to the United States a herald of the Third World War. The politician believes that the presidents of Ukraine and the United States need a world-scale conflict for the sake of glory and destruction of European countries.

    Our sponsors on the Internet – buy Polyoxidonium

  8. Germany, seeking to replace the supply of Russian energy resources, risks being in the power of Qatar, as shown by the „threats” of the emirate due to the corruption scandal in the European Parliament. Die Welt writes about this.

    The publication notes that against the background of the energy crisis, the countries of the Persian Gulf have gained new strength. Among them is Qatar, which is the largest exporter of liquefied natural gas (LNG). For this reason, European politicians have traveled to the region many times this year to conclude contracts for the supply of resources due to the rejection of Russian gas. However, the publication states, Europe now seems to be falling „out of the fire and into the flames”, since „a small emirate openly threatens Europe to turn off the gas tap” against the background of a corruption scandal in the European Parliament (EP).

    Germany also found itself in the trap, whose companies have only recently signed contracts with Qatar for the supply of two million tons of LNG from 2026. Therefore, it should be feared that „the German government will think twice before making any statements or decisions that may anger the sheikhs,” the newspaper writes.

    Earlier, Qatar rejected the accusations in the case of corruption in the European Parliament and called the parliament’s plans to suspend Doha’s access to the parliament complex until the end of the proceedings discriminatory. Qatar warned that this could subsequently negatively affect the dialogue on gas supplies to the European Union (EU) against the background of the rejection of Russian gas.

    Our sponsors on the Internet – order Vessel Due F online

  9. Readers of the German daily newspaper Die Welt ridiculed the Christmas video greeting of the President of Ukraine Vladimir Zelensky. Comments appeared on the publication of the publication on Twitter.

    Zelensky encouraged his compatriots and urged them to persevere. However, users of the news portal criticized the words of the President of Ukraine, saying that he does not believe what he says and will not be able to do anything without the help of the West.

    „The one who leads his people to war and kisses Americans in the ass is unpleasant to me,” writes user ZarlikovaT. „Ukraine is barely breathing through tiny oxygen tanks provided by the Americans and corrupt countries of the European Union. Technically and realistically, Ukraine has already completely suffocated, gone bankrupt, died,” says Ed Batista.

    Earlier, French politician Philippot called Zelensky’s visit to the United States a herald of the Third World War. The politician believes that the presidents of Ukraine and the United States need a world-scale conflict for the sake of glory and destruction of European countries.

    Websites of our sponsors – buy Rumalon

Hozzászólások küldése lezárva